Biszkopty z owocami

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Biszkopty z owocami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 paczka biszkoptów

 

 

Przygotowanie:


W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Dodajemy rum. W salaterce ucieramy cukier z żółtkiem. W wodzie namaczamy listki żelatyny. Mieszamy wszystkie składniki i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Miksujemy truskawki z cukrem pudrem. Kroimy mango w drobną kostkę. Mieszamy zmiksowane truskawki z mango. W tzw. ausztycherze, który możemy zastąpić np. kawałkiem rury z pleksi o średnicy 7-8 centymetrów ustawiamy wokół przecięte na pół biszkopty. Do środka wlewamy masę z białej czekolady, a na to wlewamy truskawki z mango. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Masa zastygnie i będziemy mogli zdjąć ausztycher.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki w verjuice
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Krówki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.03)deser z bananów i burbona
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Ravioli
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.14)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.