Jacek Sikora

Biszkopty z kremem i gruszkami


Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Biszkopty z kremem i gruszkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ opakowania podłużnych biszkoptów

torebka budyniu waniliowego

12 g białej żelatyny

1/2 słoika gruszek w syropie

½ kartonika 36% śmietanki

 

Przygotowanie:

Żelatynę rozpuścić w wodzie. Gruszki osączyć z zalewy, 2 odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w kostkę. Na dno miseczki wyłożyć biszkopty, tworząc z nich spód. Pozostałe biszkopty ustawić przy wewnętrznych bokach tortownicy tworząc z nich płotek. Zimny budyń utrzeć na gładki krem i dodać do ubitej śmietany. Dolać żelatynę małą strużką, żeby nie zburzyć puszystości masy. Na biszkoptach układać warstwami krem i gruszki.

powrót

Podobne przepisy

Pierogi na słodko - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pascha
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
(odc.03)deser z bananów i burbona
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
(odc.10)gruszki zapiekane ze słodkim pieczywem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Parfait z ricottą i malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.