Bissara

Przepis z programu Kulinarne safari (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Bissara
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 filiżanki łuskanego bobu

6 filiżanek wody

czosnek

kmin rzymski

oliwa

sól

biały pieprz

czarna oliwka

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć czosnek na oliwie. Dodać kmin. Wsypać bób i zalać wodą. Przykryć, gotować, aż bób zacznie się rozpadać. Zmiksować, żeby zupa była gęsta i aksamitna. Przyprawić solą i białym pieprzem. Udekorować kminem, czarną oliwką i skropić oliwą. Jeść ciepłe.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekanka z podagrycznika
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Barszcz ukraiński
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Krem z kukurydzy z krewetkami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Krem z selera naciowego z serem camembert
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Zupa marchewkowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.