Marieta  Marecka

Big bagietka dla bardzo głodnych


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Big bagietka dla bardzo głodnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duża, szeroka świeża bagietka

liście sałaty

masło do posmarowania bagietki

1 kulka mozzarelli

3-4 ogórki korniszony

2-3 łyżki pasty sambal oelek

2-3 łyżki majonezu

5-6 plastrów szynki

2 garście rukoli

kilka listków sałaty

2 garście kiełek

½ awokado

5-6 rzodkiewek

½ cytryny

Przygotowanie:

Mozzarellę i rzodkiewki kroimy w plasterki, awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy zielony miąższ. Kroimy go w plastry i lekko skrapiamy cytryną.
Korniszony kroimy w plastry wzdłuż.
Bagietkę rozcinamy na pół, dolną część smarujemy pastą sambal oelek, kładziemy na niej liście sałaty, awokado, plastry szynki, majonez, korniszony, plastry sera, rukolę i kiełki.
Wierzchnią część bagietki smarujemy masłem i przykrywamy całość dociskając. Owijamy bagietkę papierem śniadaniowym lub do pieczenia, zawijamy sznurkiem i zabieramy do kosza piknikowego, najlepiej wraz z ostrym nożem i deską do krojenia.

powrót

Podobne przepisy

Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Fiński naleśnik
Przepis z programu Kudłacze na motorach - wokół Bałtyku (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszka z curry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.