Marieta  Marecka

Big bagietka dla bardzo głodnych


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Big bagietka dla bardzo głodnych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 duża, szeroka świeża bagietka

liście sałaty

masło do posmarowania bagietki

1 kulka mozzarelli

3-4 ogórki korniszony

2-3 łyżki pasty sambal oelek

2-3 łyżki majonezu

5-6 plastrów szynki

2 garście rukoli

kilka listków sałaty

2 garście kiełek

½ awokado

5-6 rzodkiewek

½ cytryny

Przygotowanie:

Mozzarellę i rzodkiewki kroimy w plasterki, awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę i za pomocą łyżki wyciągamy zielony miąższ. Kroimy go w plastry i lekko skrapiamy cytryną.
Korniszony kroimy w plastry wzdłuż.
Bagietkę rozcinamy na pół, dolną część smarujemy pastą sambal oelek, kładziemy na niej liście sałaty, awokado, plastry szynki, majonez, korniszony, plastry sera, rukolę i kiełki.
Wierzchnią część bagietki smarujemy masłem i przykrywamy całość dociskając. Owijamy bagietkę papierem śniadaniowym lub do pieczenia, zawijamy sznurkiem i zabieramy do kosza piknikowego, najlepiej wraz z ostrym nożem i deską do krojenia.

powrót

Podobne przepisy

Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rzodkiew z serkiem ricotta
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Nerkowce z chili
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Frytki
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krewetki pieczone z figami - Piotr Osiński
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.