Gieno Mientkiewicz

Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn


Przepis z programu Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie

Biały omlet z zielonymi szparagami i serem bursztyn
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 białka

1 łyżeczka mąki

1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej

masło do smażenia

sól

½ pęczka zielonych szparagów

1 plaster sera bursztyn

 

Przygotowanie:

Szparagi zblanszować na półtwardo. Białka ubić z odrobiną soli, dodać mąkę ziemniaczaną i mąkę pszenną. Całość delikatnie wymieszać i wlać na rozgrzaną patelnię ze stopionym masłem.
Omlet przewrócić, ułożyć na nim szparagi, położyć ser, zawinąć w otwartą kopertę, przykryć pokrywką i dosmażyć.

powrót

Podobne przepisy

Puree z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka z cytrusową nutą
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU na Sycylii (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Kuskus z siedmioma warzywami
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.