Adam Chrząstowski

Biała zupa rybna


Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 35538

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200g filetu z dorsza

100g borowików

1 ząbek czosnku posiekany

½ cebuli posiekanej

2 szklanki wywaru rybnego

2 szklanki śmietanki 36% uht

¼ szklanki posiekanego koperku

¼ szklanki posiekanej natki pietruszki

1/3 szklanki pomidora pokrojonego w kostkę

gałka muszkatołowa tarta

sól

pieprz

masło do smażenia

 

Przygotowanie:

W rondlu zeszklić na maśle cebulę i czosnek i obsmażyć na tym pokrojone w kostkę grzyby.
Dodać pokrojoną rybę i chwilę poddusić, zalać rybnym wywarem, zagotować i dodać śmietanę, natkę, koperek i pomidory. Zagotować ponownie i przyprawić.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa grochowa na wędzonych żeberkach
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa pistou
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.