Adam Chrząstowski

Biała zupa rybna


Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 35675

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200g filetu z dorsza

100g borowików

1 ząbek czosnku posiekany

½ cebuli posiekanej

2 szklanki wywaru rybnego

2 szklanki śmietanki 36% uht

¼ szklanki posiekanego koperku

¼ szklanki posiekanej natki pietruszki

1/3 szklanki pomidora pokrojonego w kostkę

gałka muszkatołowa tarta

sól

pieprz

masło do smażenia

 

Przygotowanie:

W rondlu zeszklić na maśle cebulę i czosnek i obsmażyć na tym pokrojone w kostkę grzyby.
Dodać pokrojoną rybę i chwilę poddusić, zalać rybnym wywarem, zagotować i dodać śmietanę, natkę, koperek i pomidory. Zagotować ponownie i przyprawić.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Muesli z płatkami jaglanymi
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.