Adam Chrząstowski

Biała zupa rybna

Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Biała zupa rybna

odsłon: 31087

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200g filetu z dorsza
100g borowików
1 ząbek czosnku posiekany
½ cebuli posiekanej
2 szklanki wywaru rybnego
2 szklanki śmietanki 36% uht
¼ szklanki posiekanego koperku
¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
1/3 szklanki pomidora pokrojonego w kostkę
gałka muszkatołowa tarta
sól
pieprz
masło do smażenia

Przygotowanie:

W rondlu zeszklić na maśle cebulę i czosnek i obsmażyć na tym pokrojone w kostkę grzyby.
Dodać pokrojoną rybę i chwilę poddusić, zalać rybnym wywarem, zagotować i dodać śmietanę, natkę, koperek i pomidory. Zagotować ponownie i przyprawić.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.