Biała zupa rybna

Biała zupa rybna
Oceń przepis:
73 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 200g filetu z dorsza
  • 100g borowików
  • 1 ząbek czosnku posiekany
  • ½ cebuli posiekanej
  • 2 szklanki wywaru rybnego
  • 2 szklanki śmietanki 36% uht
  • ¼ szklanki posiekanego koperku
  • ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/3 szklanki pomidora pokrojonego w kostkę
  • gałka muszkatołowa tarta
  • sól
  • pieprz
  • masło do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W rondlu zeszklić na maśle cebulę i czosnek i obsmażyć na tym pokrojone w kostkę grzyby.
Dodać pokrojoną rybę i chwilę poddusić, zalać rybnym wywarem, zagotować i dodać śmietanę, natkę, koperek i pomidory. Zagotować ponownie i przyprawić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA