Marta Dymek

Bezglutenowe pralinki podróżnicze


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie

odsłon: 368

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka orzechów laskowych

szklanki daktyli, namoczonych w mocnej kawie

1 łyżeczka kakao

1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

¼ chili

szczypta soli morskiej

do obtoczenia: mielone orzechy włoskie, orzechy laskowe, kakao

1 szklanka nerkowców

¾ szklanki suszonego mango, namoczonego we wrzątku

1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1 łyżeczka skórki otartej z limonki

szczypta soli morskiej

do obtoczenia: mielone wiórki kokosowe

Przygotowanie:

Orzechy oraz szczyptę soli umieścić w blenderze z ostrzem S i zmielić w drobne okruchy. Dodać namoczone bakalie i zblendować w lepką masę.
Następnie lekko zwilżonymi dłońmi turlać małe kuleczki i obtaczać w ulubionych składnikach.

powrót

Podobne przepisy

Panna cotta
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie
Bezglutenowe pralinki podróżnicze
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie
Budyń daktylowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Wegańskie creme brulee z tapioki
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery wegańskie

skomentuj przepis

Ania1976

postów: 1

02.10.2016 11:22

CYTUJ

Będzie pycha. Idę na zakupy

chillinka

postów: 5

16.11.2015 14:14

CYTUJ

to są dopiero pralinki :D

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.