Bażant pieczony w przyprawach

Przepis z programu Niebiańska kuchnia - wzloty i upadki (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Bażant pieczony w przyprawach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 pikantna zielona papryczka

łyżka kurkumy

łyżka ziaren kolendry

łyżka kuminu

szczypta szafranu

łyżka czarnuszki

kawałek świeżego imbiru

ząbek czosnku

łyżka oliwy z oliwek

laska cynamonu

1 duży bażant

przekrojony na pół

 

 

Przygotowanie:


Wrzuć wszystkie przyprawy do moździerza i utrzyj na jednolitą masę. Natrzyj mięso przyprawami i zostaw w lodówce na 30 minut. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Włóż połówki bażanta do brytfanny, piersiami do góry i piecz przez 20 minut. Wyjmij i odłóż na 10 minut w ciepłe miejsce. Podawaj z szafranowym ryżem, jogurtem naturalnym i zielonym ogórkiem.

powrót

Podobne przepisy

Wolno pieczony rostbef z esencją z czerwonego wina
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jagnięce kofty w plackach pita z bakłażanowym dressingiem
Aaron Craze
Przepis z programu Rude Boy w kuchni (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Pieczeń z karkówki
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.