Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli

Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100 g sera ricotta

100 g sera koziego

100 g sera robiola

200 g śmietany

6 - 7 g żelatyny w listkach

sól

 

 

Przygotowanie:


Zamaczamy w zimnej wodzie listki żelatyny. Do miseczki wkładamy sery i mieszamy; doprawiamy solą i dodajemy odsączoną i rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę. Delikatnie dodajemy uprzednio ubitą śmietanę, rozlewamy do foremek i odstawiamy do schłodzenia na 2 godziny.

powrót

Podobne przepisy

Gratin z jagodami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Gruszka z waflami orzechowymi
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pieczone jabłka z cynamonem i kremem Chantilly
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.