Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

Batoniki muesli z morelami i wiórkami kokosowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka płatków owsianych

1 filiżanka wiórków kokosowych

pół filiżanki zarodków pszenicy

pół filiżanki sezamu

pół filiżanki ziarna słonecznika

pół filiżanki pestek dyni

pół filiżanki siemienia lnianego

1 filiżanka suszonych moreli

1 filiżanka oleju kokosowego

1 filiżanka miodu albo syropu ryżowego

1 filiżanka tahiny

Przygotowanie:

Na dużej patelni uprażyć płatki, wiórki, zarodki pszenicy, sezam, ziarna słonecznika i pestki dyni. Ostudzić i dodać siemię. Przełożyć do blendera, dołożyć morele i rozdrobnić dodając olej, syrop ryżowy i tahinę. Rozdrabniać, aż powstanie gładka masa. Przełożyć do natłuszczonej formy i dobrze ugnieść. Pokroić przed pieczeniem. Piec w temperaturze 180°C przez 10 minut.

powrót

Podobne przepisy

Tarta cebulowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Strudel
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Polvorones
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Cantucci
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Powrót do czarnego lasu
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.