Janella  Purcell

Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

Bastilla z jagnięciną, oliwkami i orzeszkami piniowymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

400 g mielonej jagnięciny

2 ząbki czosnku

1 cebula

2 łyżeczki sumaku

2 łyżeczki kolendry

2 łyżeczki kminu

łyżeczka wędzonej papryki

sól

pieprz

200 ml białego wina

2 liście laurowe

2 gałązki tymianku

pomidory

bulion jagnięcy

75 g czarnych oliwek bez pestek

kolendra

orzeszki piniowe

12 arkuszy ciasta filo

100 g stopionego masła

200 ml odcedzonego jogurtu

30 ml oliwy

 

 

Przygotowanie:


Mięso podsmażyć na oliwie. Dodać cebulę i czosnek. Smażyć przez 3-4 minuty. Dodać przyprawy. Podsmażyć przez kilka minut. Wlać wino. Dołożyć liście laurow

powrót

Podobne przepisy

Muszle z brokułami z sosem serowym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
Ziemniaki à la boulangère
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Minizapiekanki z ziemniaków
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pieczone ziemniaki z pomidorami i bazylią
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#wwwanda

08.06.2011 22:04


wiocha

CYTUJ

kminu czy raczej kuminu, bo kumin sie z tego co wiem dodaje a to jednak robi duzą różnice

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.