David Gaboriaud

Barwena grillowana z rozmarynem i duszone papryki z ziemniakami


Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

odsłon: 788

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 małe barweny oczyszczone i wypatroszone

4 gałązki rozmarynu

½ czerwonej papryki pokrojonej w kostkę

½ żółtej papryki pokrojonej w kostkę

½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę

2 surowe i obrane ziemniaki pokrojone w kostkę

½ cebuli pokrojonej w kostkę

1 pomidor pokrojony w kostkę

½ szklanki białego wytrawnego wina

sól

biały pieprz

oliwa z oliwek

 

Przygotowanie:

Podsmaż ziemniaki na oliwie, aż będą złociste i miękkie, dopraw solą i odstaw.
Na tej samej patelni zeszklij cebulę i podsmaż paprykę, aż będzie miękka, dodaj pomidora, dopraw solą i wlej białe wino. Całość duś przez kilka minut. Odstaw.
Ponacinaj każdą rybkę, dopraw solą i pieprzem. Nabij rybki na gałązki rozmarynu jak szaszłyki. Podsmaż rybki kilka minut z obu stron na patelni grillowej, odstaw.
Podaj wszystko razem.

powrót

Podobne przepisy

Galareta z sandaczem
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Sola w sosie z gorgonzoli i szpinaku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Szaszłyczki rybne
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brazylijska
Kulebiak z sandacza we francuskim cieście
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Morszczuk z melisą clarissy dickson-wright
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.