Agnieszka Kręglicka

Barszcz chrzanowy

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Barszcz chrzanowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg białej kiełbasy
wędzony boczek
kawałek schabu z kością
1 duża cebula
3-4 ząbki czosnku
4 żółtka
2 łyżki mąki
chrzan (ilość według uznania)
kwaśna śmietana
listek laurowy
ziele angielskie
pieprz

Przygotowanie:

Zagotować 3 l wody z kiełbasą, boczkiem, schabem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Gotować niezbyt długo, w czasie gotowania zdjąć szumowiny. Odcedzić wywar, mięsa zachować, pokroić w małe kawałki. W miseczce połączyć żółtka, mąkę oraz kwaśną śmietanę. Zahartować dodając do śmietany niewielkie ilości gorącego wywaru i mieszając połączyć z wywarem. Nie gotować. Dodać chrzan w słoiku do smaku. Przed podaniem podgrzać i dodać pokrojone na kawałki mięsa i jaja na twardo.

powrót

skomentuj przepis

melikke

postów: 1

27.01.2014 14:35

CYTUJ

dzisiaj zrobiłam mojej rodzince na obiad. pychota. ograniczyłam tylko ilość mąki i dodałam ziemniaczki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.