Barszcz chrzanowy

Barszcz chrzanowy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy, Potrawy wielkanocne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować 3 l wody z kiełbasą, boczkiem, schabem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Gotować niezbyt długo, w czasie gotowania zdjąć szumowiny. Odcedzić wywar, mięsa zachować, pokroić w małe kawałki. W miseczce połączyć żółtka, mąkę oraz kwaśną śmietanę. Zahartować dodając do śmietany niewielkie ilości gorącego wywaru i mieszając połączyć z wywarem. Nie gotować. Dodać chrzan w słoiku do smaku. Przed podaniem podgrzać i dodać pokrojone na kawałki mięsa i jaja na twardo.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA