Agnieszka Kręglicka

Barszcz chrzanowy


Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Barszcz chrzanowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg białej kiełbasy

wędzony boczek

kawałek schabu z kością

1 duża cebula

3-4 ząbki czosnku

4 żółtka

2 łyżki mąki

chrzan (ilość według uznania)

kwaśna śmietana

listek laurowy

ziele angielskie

pieprz

 

Przygotowanie:

Zagotować 3 l wody z kiełbasą, boczkiem, schabem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Gotować niezbyt długo, w czasie gotowania zdjąć szumowiny. Odcedzić wywar, mięsa zachować, pokroić w małe kawałki. W miseczce połączyć żółtka, mąkę oraz kwaśną śmietanę. Zahartować dodając do śmietany niewielkie ilości gorącego wywaru i mieszając połączyć z wywarem. Nie gotować. Dodać chrzan w słoiku do smaku. Przed podaniem podgrzać i dodać pokrojone na kawałki mięsa i jaja na twardo.

powrót

Podobne przepisy

Zupa jarzynowa z trybulą Raymonda Blanc
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Zupa meksykańska z nachosami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Drobiowe consomme z zieleniną
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Barszcz z pampuszkami - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

melikke

postów: 1

27.01.2014 14:35

CYTUJ

dzisiaj zrobiłam mojej rodzince na obiad. pychota. ograniczyłam tylko ilość mąki i dodałam ziemniaczki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.