Agnieszka Kręglicka

Barszcz chrzanowy


Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Barszcz chrzanowy
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg białej kiełbasy

wędzony boczek

kawałek schabu z kością

1 duża cebula

3-4 ząbki czosnku

4 żółtka

2 łyżki mąki

chrzan (ilość według uznania)

kwaśna śmietana

listek laurowy

ziele angielskie

pieprz

 

Przygotowanie:

Zagotować 3 l wody z kiełbasą, boczkiem, schabem, cebulą, czosnkiem i przyprawami. Gotować niezbyt długo, w czasie gotowania zdjąć szumowiny. Odcedzić wywar, mięsa zachować, pokroić w małe kawałki. W miseczce połączyć żółtka, mąkę oraz kwaśną śmietanę. Zahartować dodając do śmietany niewielkie ilości gorącego wywaru i mieszając połączyć z wywarem. Nie gotować. Dodać chrzan w słoiku do smaku. Przed podaniem podgrzać i dodać pokrojone na kawałki mięsa i jaja na twardo.

powrót

Podobne przepisy

Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Schab pieczony ze śliwkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy wielkanocne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pascha polska
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wielkanocne (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

melikke

postów: 1

27.01.2014 14:35

CYTUJ

dzisiaj zrobiłam mojej rodzince na obiad. pychota. ograniczyłam tylko ilość mąki i dodałam ziemniaczki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.