Barramundi z wietnamską sałatką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska

Barramundi z wietnamską sałatką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 filety z barramundi

1 łyżeczka soli

1 łyżka oliwy

 

Sos:

ćwierć filiżanki sosy rybnego

pół filiżanki wody

1 łyżka cukru kokosowego

sok z 2 limetek

1 posiekane chili

1 posiekany ząbek czosnku

 

Sałatka:

2 łyżki sezamu

1 mała, poszatkowana kapusta pekińska

1 starta marchewka

1 posiekana czerwona cebula

1 filiżanka kiełków fasoli

1 filiżanka poszatkowanej papai albo mango

1 filiżanka liści mięty wietnamskiej

Przygotowanie:

Składniki sosu zmiksować.
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Polać sosem.
Rybę osolić i smażyć na rozgrzanej oliwie przez minutę z każdej strony. Tłuszcz odsączyć papierowym ręcznikiem.
Podawać z sałatką.

powrót

Podobne przepisy

Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
(odc.06) dorada z grilla
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Faszerowane sardele po rybacku z puree z cukinii
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Halibut na risotto z prawdziwków
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.