Janella  Purcell

Barramundi z mango


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Barramundi z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Ryba

2 kawałki ryby

ćwierć filiżanki mąki orkiszowej

sól



Salsa

pokrojony miąższ dwóch mango

2 łyżki soku z limetki

garść posiekanej natki kolendry

średnie posiekane chili

pół posiekanej czerwonej cebuli

łyżka oliwy z oliwek

łyżeczka soli

łyżeczka białego pieprzu



Makaron

pół paczki makaronu z fasoli

szczypta arame

skórka z połowy pomarańczy

sok z połowy pomarańczy

łyżeczka białego pieprzu



Przygotowanie

Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.



Makaron

Gotujemy go al dente. Odcedzamy i studzimy. Arame zalewamy wodą. Mieszamy wszystkie składniki.



Ryba

Filety panierujemy w mące. Smażymy z obu stron na złoty kolor na oliwie. Przyprawiamy. Podsmażamy około minuty z każdej strony. Na talerzu układamy makaron. Na nim kładziemy rybę. Przybieramy salsą i listkami kolendry.







powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.