Janella  Purcell

Barramundi w liściu bananowca


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Barramundi w liściu bananowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

ryba barramundi

liść bananowca

pól pęczka kolendry z korzeniami

chili

2 kawałki trawy cytrynowej

kawałek imbiru

2 liście limetki

4 krople oleju sezamowego

sól

oliwa z oliwek



Przygotowanie

W moździerzu rozgniatamy kolendrę, trawę cytrynową, chili, liście limetki i imbir. Dodajemy olej sezamowy, sól i odrobinę zalewy z anchois. Rybę polewamy oliwą, nacinamy i nacieramy przygotowaną pastą. Owijamy liściem bananowca i związujemy. Pieczemy na grillu około 15 minut z każdej strony.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.