Bardzo pikanty sos chilli

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Bardzo pikanty sos chilli
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

6 papryczek habanero (jeśli użyjesz zwykłego chilli

sos będzie mniej pikantny)

1 duża cebula

pokrojona w kostkę

440 g pomidorów z puszki

bez skóry

1-2 łyżki soli morskiej Maldon

6 łyżki octu winnego z muszkatelu

 

 

Przygotowanie:


Włóż wszystkie składniki na patelnię o ciężkim dnie i zagotuj. Duś na wolnym ogniu przez 30 minut do miękkości. Przy użyciu ręcznego blendera rozetrzyj na gładkie puree. Podawaj jako dodatek do mięsa z grilla.

powrót

Podobne przepisy

Sosy majonezowe do frytek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Majonez
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Salsa z mango
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Salsa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Sos pomidorowy z rukolą
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.