Banany w cieście

Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia tajska, Kuchnia wietnamska

Banany w cieście
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 banany

100 g skrobi

200 g mąki tempura

sezam

czarny sezam

200 ml mleka kokosowego

karmel

50 g wiórków kokosowych

skórka z limonki

100 g cukru

liście bananowca

mięta

anyż

laski cynamonu

 

 

Przygotowanie:


Zrobić ciasto do panierowania bananów. Wymieszać mleko kokosowe, mąkę tempura, cukier, wiórki kokosowe i skórkę z limonki. Banany, pokrojone na 5 centymetrowe kawałki, obtaczać w skrobi, a następnie zanurzyć w cieście. Smażyć w woku na głębokim oleju. Usmażone banany podawać na liściach bananowca, polać karmelem i udekorować miętą, gwiazdkami anyżu i laskami cynamonu.

powrót

Podobne przepisy

Banany z toffi z pistacjami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus miętowy z musem z awokado z chili i kolendrą
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mrożony mus jagodowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tort lodowy
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Bezy
Pijany arbuz
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje, Inne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.