Donna Dooher

Banany duszone w syropie klonowym:


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Banany duszone w syropie klonowym:
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ szklanki (375 ml) soku pomarańczowego

¼ szklanki (60 ml) soku cytrynowego

¼ szklanki (60 ml) syropu klonowego

2 łyżki stołowe (30 ml) brązowego cukru

¼ szklanki (60 ml) niesolonego masła

2 duże

pokrojone w plasterki banany

 

 

Przygotowanie:


Sok pomarańczowy i cytrynowy gotować 15 min. na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień na średni, dodać syrop oraz cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. Zestawić z ognia, dodać masło i wymieszać.
Lekko przestudzić i dodać plasterki bananów. Już nie gotować.

powrót

Podobne przepisy

Crepe suzette
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puchar gruszkowy według dawnej receptury
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Brzoskwinie
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Sorbet z miodu pitnego z sezamowymi ciasteczkami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Gofry belgijskie
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia belgijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.