Donna Dooher

Banany duszone w syropie klonowym:


Przepis z programu Kurs gotowania Donny Dooher (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Banany duszone w syropie klonowym:
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 ½ szklanki (375 ml) soku pomarańczowego

¼ szklanki (60 ml) soku cytrynowego

¼ szklanki (60 ml) syropu klonowego

2 łyżki stołowe (30 ml) brązowego cukru

¼ szklanki (60 ml) niesolonego masła

2 duże

pokrojone w plasterki banany

 

 

Przygotowanie:


Sok pomarańczowy i cytrynowy gotować 15 min. na dużym ogniu. Zmniejszyć płomień na średni, dodać syrop oraz cukier i mieszać, aż cukier się rozpuści. Zestawić z ognia, dodać masło i wymieszać.
Lekko przestudzić i dodać plasterki bananów. Już nie gotować.

powrót

Podobne przepisy

Pieczone jabłka z sosem karmelowym
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Charlotte cytrynowo-kawowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pieczone jabłka
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.