Ainsley Harriot

Banana split


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Banana split
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

banany

1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

3-4 łyżki brązowego cukru

kilka łyżek syropu z trzciny cukrowej

250 ml słodkiej śmietanki

łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Czekoladę połamaną na kawałki, cukier, śmietankę, syrop i masło podgrzewać w rondelku na małym gazie, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści. Obrać banany, przekroić wzdłuż. Na talerzyku ułożyć połówki banana, umieścić między nimi kilka kulek lodów, całość polać sosem czekoladowym, posypać pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Galaretka jogurtowo-cynamonowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Bezy z kremem bananowym
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę, Bezy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna
Cassata „grzech łakomstwa”
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Racuchy o smaku pomarańczy
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.