Ainsley Harriot

Banana split


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Banana split
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

banany

1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

3-4 łyżki brązowego cukru

kilka łyżek syropu z trzciny cukrowej

250 ml słodkiej śmietanki

łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Czekoladę połamaną na kawałki, cukier, śmietankę, syrop i masło podgrzewać w rondelku na małym gazie, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści. Obrać banany, przekroić wzdłuż. Na talerzyku ułożyć połówki banana, umieścić między nimi kilka kulek lodów, całość polać sosem czekoladowym, posypać pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

powrót

Podobne przepisy

Zapiekane owoce pestkowe
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Puchar truskawkowy z cytrynowym kremem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Galaretka kir royal
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nugat orzechowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia francuska
Papaja nadziewana musem cytrynowym
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia jamajska
Pomarańcze w karmelu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.