Ainsley Harriot

Banana split


Przepis z programu Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Banana split
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

banany

1 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady

3-4 łyżki brązowego cukru

kilka łyżek syropu z trzciny cukrowej

250 ml słodkiej śmietanki

łyżka masła

 

 

Przygotowanie:


Czekoladę połamaną na kawałki, cukier, śmietankę, syrop i masło podgrzewać w rondelku na małym gazie, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada się rozpuści. Obrać banany, przekroić wzdłuż. Na talerzyku ułożyć połówki banana, umieścić między nimi kilka kulek lodów, całość polać sosem czekoladowym, posypać pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

powrót

Podobne przepisy

Miodowo-waniliowa panna cotta
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
Mrożony nugat
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Galaretka hibiskusowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 40)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Pudding czekoladowy
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Crepe suzette
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pierożki z jagodami i białą czekoladą
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.