Agnieszka Kręglicka

Banan z patelni


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Banan z patelni
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 banan

2 łyżki masła

szczypta cynamonu

2 łyżki brązowego cukru

1/2 pomarańczy

1 łyżka płatków migdałów

rum

 

Przygotowanie:

Pomarańcze obrać ścinając całkowicie pomarańczową i białą skórkę. Przygotować filety z pomarańczy (spomiędzy błonek wyciąć cząstki pomarańczy), wycisnąć sok z pozostałej części. Na patelni rozgrzać masło, dodać migdały, cukier i cynamon oraz przekrojonego wzdłuż banana bez skórki. Zrumienić, obrócić ostrożnie na drugą stronę. Po chwili dodać pomarańcze i wlać sok. Zagotować, aż sos będzie lepiący. Wlać rum i podpalić. Podawać na patelni.

powrót

Podobne przepisy

Tiramisu
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Budyń cynamonowy
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Cynamon (odc.15)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kisiel żurawinowy
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Grzelak

postów: 6

30.10.2015 14:31

CYTUJ

wow, takie proste danie, a to super opcja deserowa.

Kristina

postów: 4

11.04.2011 17:54

CYTUJ

pyszne

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.