Bakłażany z puree z owoców tamaryndowca

Przepis z programu Floyd w Indiach Madras (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Bakłażany z puree z owoców tamaryndowca
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pomidory

czerwona cebula

liście curry

bakłażany

owoce tamaryndowca

miąższ kokosa

kurkuma

mielona kolendra

chili

 

 

Przygotowanie:


Na rozgrzany olej wrzucić sześć lub siedem pokrojonych w kostkę pomidorów i dwie lub trzy drobno posiekane cebule. Smażyć 20 minut, aż powstanie sos. Dodać liście curry. Osobno przesmażyć na oleju bakłażany. Z namoczonych w wodzie owoców tamaryndowca odcisnąć miąższ i zmiksować go w blenderze na gładką masę. Do pasty z tamaryndowca dodać miąższ kokosa, kurkumę, kolendrę i chili. Dobrze wszystko wymieszać i dodać do sosu z pomidorów i cebuli. Włożyć bakłażany do sosu i gotować je 15 - 20 minut, aż zmiękną.

powrót

Podobne przepisy

Domowy makaron z domowym pesto
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa tiza
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sałatka owocowa
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.