Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe bakłażany

czerwona cebula

120-140 gramów mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

łyżeczka soli

woda

 

 

Przygotowanie:


Bakłażany kilkakrotnie przeciąć wzdłuż, zachowując przy tym ostrożność, żeby żadna z cząstek nie odpadła. Wrzucić je wody, żeby nie zmieniły koloru. Do mąki wrzucić pokrojona na cienkie plasterki cebulę, posolić, dolać wodę (mniej lub więcej, w zależności od tego, czy ciasto ma być gęste, czy rzadkie) i dokładnie wymieszać, żeby w cieście nie było grudek. Ciasto odstawić n

powrót

Podobne przepisy

Parmigiana z grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zapiekanki
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierogi z tofu gotowane na parze
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Pierogi i pierożki
kuchnia świata: Kuchnia chińska
Carpaccio z buraków, oscypka i jeżyn
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Sałatka z młodych jarzyn
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa ziemniaczana z topinamburem i chipsami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Makaron z sosem paprykowym
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.