Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Bananowe bakłażany (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

miniaturowe bakłażany

czerwona cebula

120-140 gramów mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

łyżeczka soli

woda

 

 

Przygotowanie:


Bakłażany kilkakrotnie przeciąć wzdłuż, zachowując przy tym ostrożność, żeby żadna z cząstek nie odpadła. Wrzucić je wody, żeby nie zmieniły koloru. Do mąki wrzucić pokrojona na cienkie plasterki cebulę, posolić, dolać wodę (mniej lub więcej, w zależności od tego, czy ciasto ma być gęste, czy rzadkie) i dokładnie wymieszać, żeby w cieście nie było grudek. Ciasto odstawić n

powrót

Podobne przepisy

Prawdziwki grillowane
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Budyń z kalafiora z sosem koperkowym
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.03) pomidory po prowansalsku
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Parathy z nadzieniem
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.1)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Smażona cukinia z serem i wiśniami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 2
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.