Bakłażan i cukinia z pesto

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bakłażan i cukinia z pesto
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

duży bakłażan pokrojony wzdłuż na 8 pasków

2 pokrojone wzdłuż cukinie

pół filiżanki ziaren słonecznika

filiżanka bazylii

ząbek czosnku

ćwierć filiżanki oliwy

sól i pieprz

duża mozzarella albo bocconcini

ewentualnie 8 anchois

Przygotowanie:

Plastry bakłażana i cukinii upiec na grillu.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.

powrót

Podobne przepisy

Kawior z bakłażana
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Polenta z kaszy manny
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Placki i placuszki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kartoflanka z brukwią
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Soczewica w sosie chilli
Przepis z programu Floyd w Indiach Jaipur (odc. 1)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.