Bagna cauda

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Bagna cauda
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g oliwy z pierwszego tłoczenia

200 g czosnku

200 g anchois w oliwie

40 g masła

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Czosnek obrać i drobno posiekać. Anchois osączyć i drobno posiekać. Wlać oliwę do rondla, dodać czosnek i anchois. Mieszając podgrzewać na jak najmniejszym ogniu przez 15-20 minut, aż czosnek się zeszkli, a anchois rozpadną. Doprawić pieprzem, dodać masło i dobrze wymieszać. Postawić rondel na podgrzewaczu i podać z warzywami do maczania.

powrót

Podobne przepisy

Krem do bezy Pavlowej
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Pesto
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Sos migdałowy
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Harissa
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Inne
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Sos jogurtowy na dwa sposoby
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.