Lucinda Scala  Quinn

Bagietka z masłem ziołowym


Przepis z programu Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Bagietka z masłem ziołowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

225 g miękkiego masła

kilka łyżeczek posiekanej świeżej pietruszki

kilka łyżeczek posiekanego świeżego oregano

gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

1 bagietka

 

 

Przygotowanie:


Nagrzać piekarnik do 190° C. Wymieszać masło z ziołami. Ponacinać bagietkę do ¾ wysokości, uważając, aby nie przekroić jej całkowicie. Włożyć w każde nacięcie porcję masła, trochę je rozsmarować. Zawinąć bagietkę w folię aluminiową i piec 15 - 20 minut.

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane, pieczone jabłka
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Francuskie tosty z salsą truskawkową
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Tapasy
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Imbirowe ziemniaki
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smarowidło z pieczonej kaczki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Dania z kaczki
(odc.03) wielka kanapka z sałatką nicejską
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.