Babka ziemniaczana z suszonymi pomidorami i karczochami

babka ziemniaczana z karczochami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Babki i babeczki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki miksujemy i mieszamy z przyprawami, sosem sojowym, mąką i oliwą z pomidorów oraz karczochów. Mieszamy. Pomidory kroimy na drobne paski i dodajemy do całości. Wymieszaną masę przekładamy do żaroodpornego naczynia posmarowanego oliwą i wysypanego kaszką kukurydzianą. Na wierzchu kładziemy karczochy pokrojone w ćwiartki i zanurzone w oliwie gałązki rozmarynu. Naczynie żaroodporne przykrywamy i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40 minut, następnie zdejmujemy przykrywkę i pieczemy jeszcze ok. pół godziny, aż całość się przyrumieni. Podajemy polane gruszkowym sosem z rokitnikiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA