Babeczki z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii i babeczki z jagodami i białą czekoladą

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Babeczki z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii i babeczki z jagodami i białą czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¼ kilograma uniwersalnej mąki bezglutenowej

¼ kilograma ryżowej mąki bezglutenowej

2 łyżeczki gumy ksantanowej

2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

5 dag margaryny

2 jajka

250 ml maślanki

5 dag suszonych na słońcu pomidorów

5 dag orzeszków pinii

5 dag suszonych jagód

5 dag białej czekolady

cukier

 

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy gumę ksantanową, proszek do pieczenia oraz margarynę. Siekamy tłuszcz nożem. Gdy go trochę rozdrobnimy – dalej rozcieramy palcami. Dodajemy rozbełtane jajka oraz maślankę i wyrabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy pokrojone, suszone pomidory i orzeszki. Do drugiej – jagody i pokrojoną czekoladę. Możemy też wsypać trochę cukru. Mieszamy słone ciasto z pomidorami i orzeszkami, a następnie słodkie z ja

powrót

Podobne przepisy

Tarta z pomarańczami
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Karmelowe napoleonki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Karmel (odc.12)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tarta czekoladowa na czekoladowym cieście
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Gorzka czekolada (odc.36)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Bezy karmelowe
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.