Babeczki z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii i babeczki z jagodami i białą czekoladą

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Babeczki z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii i babeczki z jagodami i białą czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¼ kilograma uniwersalnej mąki bezglutenowej

¼ kilograma ryżowej mąki bezglutenowej

2 łyżeczki gumy ksantanowej

2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

5 dag margaryny

2 jajka

250 ml maślanki

5 dag suszonych na słońcu pomidorów

5 dag orzeszków pinii

5 dag suszonych jagód

5 dag białej czekolady

cukier

 

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy gumę ksantanową, proszek do pieczenia oraz margarynę. Siekamy tłuszcz nożem. Gdy go trochę rozdrobnimy – dalej rozcieramy palcami. Dodajemy rozbełtane jajka oraz maślankę i wyrabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy pokrojone, suszone pomidory i orzeszki. Do drugiej – jagody i pokrojoną czekoladę. Możemy też wsypać trochę cukru. Mieszamy słone ciasto z pomidorami i orzeszkami, a następnie słodkie z ja

powrót

Podobne przepisy

Strudel jabłkowy
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Kruche ciasto z orzechami laskowymi
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pomarańczowe ciasto ryżowe
Przepis z programu Dwóch łakomych Włochów 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Tarta jabłkowa
Bożena Sikoń
Przepis z programu Łakocie Bożeny Sikoń (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Churros, hiszpańskie pączki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pączki
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Baklava
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia grecka, Kuchnia turecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.