Babeczki z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii i babeczki z jagodami i białą czekoladą

Przepis z programu Lekka kuchnia Jenny Bristow (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Babeczki z suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii i babeczki z jagodami i białą czekoladą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

¼ kilograma uniwersalnej mąki bezglutenowej

¼ kilograma ryżowej mąki bezglutenowej

2 łyżeczki gumy ksantanowej

2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia

5 dag margaryny

2 jajka

250 ml maślanki

5 dag suszonych na słońcu pomidorów

5 dag orzeszków pinii

5 dag suszonych jagód

5 dag białej czekolady

cukier

 

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy gumę ksantanową, proszek do pieczenia oraz margarynę. Siekamy tłuszcz nożem. Gdy go trochę rozdrobnimy – dalej rozcieramy palcami. Dodajemy rozbełtane jajka oraz maślankę i wyrabiamy ciasto. Gotowe dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy pokrojone, suszone pomidory i orzeszki. Do drugiej – jagody i pokrojoną czekoladę. Możemy też wsypać trochę cukru. Mieszamy słone ciasto z pomidorami i orzeszkami, a następnie słodkie z ja

powrót

Podobne przepisy

Słodka kanapka z kremem po włosku i konfiturą z moreli
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Cytrynowe magdalenki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kaszubska drożdżówka z jabłkami
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Babka drożdżowa z żurawiną
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wielkanocne, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciastka moelleux au chocolat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 8)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.