Bill Granger

Babeczki z polewą z białej czekolady


Przepis z programu Kuchnia Billa Dnie i wieczory (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Babeczki z polewą z białej czekolady
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

babeczki

masło

cukier

odrobina laski wanilii

4 jajka

2 filiżanki mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

szczypta soli

 

 

Przygotowanie:


Zmiksować masło z cukrem i odrobiną wanilii, nadal miksując dodać jajka. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Wlać mleko i wymieszać, aby masa stała się płynna, nie za długo jednak, aby ciasto nie opadło. Przełożyć ciasto do formy na muffiny. Piec około 20 minut. W tym czasie przygotować polewę. Rozpuścić czekoladę w misce ze stali nierdzewnej ustawionej na garnku z gotującą się wodą. Gdy czekolada się roztopi, zdjąć miskę z garnka i dodać śmietanę, dokładnie wymieszać. Babeczki wyjąć z foremek, poczekać aż ostygną i polać polewą.

powrót

Podobne przepisy

Lawendowe ziarna piasku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tort Pischinger
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Ciasto z brzoskwiniami i jeżynami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Brzoskwinie (odc. 14)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Pavlova
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Babeczki z owocami
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Placek truskawkowy
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.