Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną

Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Martha piecze (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Przygotowanie:


Składniki:
4 formy po 12 babeczek każda wykładamy folią do pieczenia i spryskujemy tłuszczem.
Równomiernie rozkładamy ciasto do foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Studzimy aż babeczki lekko opadną. Na środku każdej babeczki kładziemy łyżkę polewy śmietanowej. Równomiernie rozsmarowujemy polewę na całej babeczce. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Studzimy do temperatury pokojowej. Później wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

Polewa z kwaśnej śmietany

2 opakowania (po 450 gramów) kwaśnej śmietany
2 łyżki cukru
2 łyżeczki esencji waniliowej

W średniej misce wymieszać kwaśną śmietanę, cukier i esencję waniliową.

© Martha Stewart

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA