Si King

Babeczki motylki


Przepis z programu Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Babeczki motylki
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Babeczki:

100 g mąki z dodatkiem środka spulchniającego

100 g margaryny

100 g cukru

2 duże jajka



Krem:

100 g masła

100 g cukru pudru

sok z jednej pomarańczy



cukier puder do posypania



Przygotowanie:

Ucierać margarynę z cukrem, aż masa zbieleje; nadal ucierając dodać roztrzepane jajka.

Wsypać mąkę, wymieszać łyżką. Napełnić ciastem 12 papierowych foremek na babeczki i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 12-15 minut, wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Z babeczek ściąć wierzchy, odłożyć. Utrzeć masło z cukrem pudrem i sokiem z pomarańczy, masą posmarować babeczki. Wierzchy przekroić na pół i ułożyć na kształt „skrzydełek” na babeczkach. Oprószyć babeczki cukrem pudrem.



Przepis opracowany na podstawie programu „Kudłacze na motorach: nie ma jak u mamy”





powrót

Podobne przepisy

Alzacka tarta jabłkowa
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Jabłka (odc. 25)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tarta cebulowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biszkopt z kremem ze świeżych cytryn
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.12)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Lawendowe ziarna piasku
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Czarne ciasteczka -  Izabela Naczk
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.