Bill Granger

Babeczki malinowe


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska

Babeczki malinowe
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

gotowe ciasto kruche lub francuskie

serek mascarpone

bita śmietana

filiżanka cukru

¼ filiżanki wody

maliny

 

 

Przygotowanie:


Upiec spody do babeczek w małych foremkach. Na średnim ogniu gotować w rondelku cukier z wodą przez około 5 minut, tak, aby zaczął się karmelizować i osiągnął konsystencję toffi. Wtedy dołożyć do niego maliny, rozgniecione widelcem. Wymieszać, wyłączyć płomień. Przełożyć do miseczki i zostawić, aby masa ostygła i zgęstniała. Do babeczek nałożyć mascarpone, wymieszany z bitą śmietaną. Na wierzchu ułożyć kilka świeżych malin, polać malinami z cukrem.

powrót

Podobne przepisy

Florentynki
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Suszone owoce (odc.35)
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Ciasto migdałowe z jabłkami
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Tarta z jarmużem, oliwkami i fetą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Tarty
Czekoladowe cookies z ziarnem kakaowca
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Karmelowy tort royal
Tomasz Deker
Przepis z programu Desery Dekera (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Murzynek w czekoladzie
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.