Agnieszka Kręglicka

Awokado faszerowane raczkami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę

Awokado faszerowane raczkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 dojrzałe awokado

małe opakowanie ogonów raczków w zalewie

1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany

1-2 łyżki gęstego majonezu

2 utarte ząbki czosnku

2 łyżki płynnej przyprawy maggi

świeżo mielony pieprz

sól

 

Przygotowanie:

Raczki dobrze osączyć na sicie. Śmietanę wymieszać z czosnkiem i maggi, dodać sporo pieprzu, dosmakować, ewentualnie połączyć z majonezem. Wymieszać z raczkami. Awokado przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki, faszerować nadzieniem z raczków i od razu podawać.

powrót

Podobne przepisy

Fondue
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Rożki z kurczakiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

skomentuj przepis

#Wojtek1976

06.01.2012 22:58


wawa

CYTUJ

Nic nowego moja Ciotka 20 lat temu już to robiła w swojej restauracji w Londynie

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.