sałatka warzywna na ciepło

sałatka warzywna na ciepło
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Na rozgrzanym oleju smażyć kmin, papryczki i cebulę, aż cebula zmięknie i zacznie się rumienić. Dodać kurkumę, marchewkę i ziemniaki, posolić. Przykryć rondel pokrywką i gotować na małym ogniu, często mieszając. Jeśli warzywa zaczną się przypalać, podlać wodą. Po 15 minutach dodać ogórek i fasolkę. Ponownie przykryć rondel i gotować jeszcze 5-10 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Tymczasem włożyć do blendera szalotki, imbir i miąższ kokosa (razem z wodą, w której się moczył). Zmiksować na gładką pastę i dodać do rondla razem z groszkiem. Gotować jeszcze 5 minut, często mieszając. Dodać liście curry, wlać jogurt, zamieszać i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA