Antrykot z puree z czosnku, puree z ziemniaków z gorczycą i zieloną fasolką

Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

odsłon: 5561

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

antrykot z sezonowanej wołowiny

pół główki czosnku

duży ziemniak

zielona fasolka

olej z pestek dyni

olej rzepakowy

musztarda gorczycowa

natka pietruszki

sól

pieprz młotkowany

 

 

Przygotowanie:

Ugotować czosnek i rozgnieść na puree, posolić, dodać posiekanej natki. Ugotować ziemniaki i rozgnieść je, dodać musztardy gorczycowej, posolić. Ugotować fasolkę al dente w mocno osolonej wodzie z odrobiną masła. Smażyć stek na patelni posmarowanej olejem rzepakowym przewracając stek co 15 sekund tak, aby zachował soczystość - czynność powtarzać do upragnionego stopnia wysmażenia. Posolić i popieprzyć. Pozwolić odpocząć mięsu minutę i skropić stek olejem z pestek dyni.

powrót

Podobne przepisy

Duszone pulpety w sosie gulaszowym
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pulpeciki z pieczeni po florentyńsku
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#lexka

07.01.2012 16:20


Warszawa

CYTUJ

program prowadzony tragicznie - nie wiadomo kto co i w jakiej kolejności miesza w metalowych miskach !!!! to, że panienka robi chyba słodkie (wg niej) miny, że jej końcowy efekt smakuje.... to w takim programie raczej mało.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.