Janella  Purcell

Ananas z kremem waniliowym


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

Ananas z kremem waniliowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

ananas

laska wanilii

łyżka masła

4 łyżki brązowego cukru

likier kakaowy

pokrojone kłącze imbiru

150 ml śmietany

150 ml mascarpone

łyżeczka cukru pudru

 

Przygotowanie:

Ananasa obrać i pokroić na ćwiartki. Usunąć zdrewniały środek. Pokroić miąższ w kostkę.
Masło stopić z cukrem. Wrzucić kawałki ananasa oraz imbir. Dodać połowę nasion wanilii. Podsmażać przez 5 minut.Wymieszać śmietanę i ser. Dodać cukier, resztę wanilii i ubić na sztywną pianę.
Ananasa polać odrobiną likieru. Przełożyć do miseczek. Przybrać kremem i odrobiną syropu.

powrót

Podobne przepisy

Koktajl z owoców leśnych
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Biszkopty z owocami
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Pudding z ryżu
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia marokańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.