Delia  Smith

Amerykańskie ciasto nadziewane dynią


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.5
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Amerykańskie ciasto nadziewane dynią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kruche ciasto

siekane orzechy

jajka

kawałki dyni

śmietana kremówka

melasa

cukier

cukier puder

 

 

Przygotowanie:


Do podstawowego kruchego ciasta dodajemy cukier puder, żółtko i siekane orzechy. Wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Kawałki dyni gotujemy na parze, aż zmiękną, a następnie przecieramy przez sito, by oddzielić twarde włókna i pestki. W rondelku gotujemy, staranie mieszając, kremówkę, melasę, cukier i przyprawy. Lekko ubijamy dwa duże jajka oraz jedno żółtko, wlewamy gorący syrop i dodajemy przetartą dynię. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Pieczemy placek, wlewamy masę, pieczemy 40 minut i podajemy z bitą śmietaną lub lodami.

powrót

Podobne przepisy

Zupa dyniowa
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Rolada orzechowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 19)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Angielski placek agrestowy
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska
Pudding roladowy z brązowym cukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.17)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pierniki
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bezy z brzoskwiniami w syropie i lodami
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.