Delia  Smith

Amerykański dressing z sera pleśniowego


Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Amerykański dressing z sera pleśniowego
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

5 dag wyrazistego sera

na przykład Danish Blue

lub Roqueforta

duży ząbek czosnku

łyżeczka soli morskiej

łyżeczka musztardy w proszku

świeżo mielony pieprz

łyżka soku z cytryny

łyżka octu balsamicznego

2 łyżki lekkiej oliwy z oliwek

2 łyżki majonezu

150 ml kwaśniej śmietany

2 posiekane dymki

 

 

Przygotowanie:


Czosnek ucieramy z solą na pastę. Dodajemy musztardę i pieprz. Wlewamy sok z cytryny, ocet, oraz oliwę i starannie mieszamy. W misce łączymy majonez ze śmietaną oraz pozostałymi składnikami dressingu. Na koniec dodajemy dymkę, oraz pokruszony na kawałki ser i mieszamy. Po polaniu sosem zieleniny – posypujemy ją chrupiącymi grzankami.

powrót

Podobne przepisy

Liptauer
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia austriacka
Majonez
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Aksamitne guacamole
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Domowy ketchup
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
Pasta jajeczna
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.