Ainsley Harriot

Aksamitne guacamole


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

Aksamitne guacamole
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

dojrzałe awokado

2 ząbki czosnku

zielona papryczka chili

drobno pokrojona

1 limonka

pęczek świeżej kolendry

oliwa do polania

szczypta papryki

chili w proszku lub pieprzu kajeńskiego do posypania

kukurydziane tortille

 

 

Przygotowanie:


Awokado przekroić wzdłuż, przekręcić wokół własnej osi górną połówkę, usunąć pestkę i łyżką wyjąć miąższ, przełożyć do moździerza. Utrzeć w moździerzu awokado z czosnkiem. Dodać pokrojone zielone chili i posiekaną kolendrę, wcisnąć sok z limonki, odrobinę posolić, wymieszać. Przełożyć do miseczki, polać oliwą i posypać papryką lub chili w proszku. Do guacamole podawać kukurydziane tortille, połamane na kawałki.

powrót

Podobne przepisy

Łososiowy dip z łamanym chlebem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
(odc.008) świeża salsa
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
(odc.009) tapenada z suszonych pomidorów
Michael  Smith
Przepis z programu Domowy kucharz (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Piątkowa Foccacia - Dominik Stachowiak
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty, Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.