Sophie Grigson

Aksamitna zupa z młodymi liśćmi bobu


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Aksamitna zupa z młodymi liśćmi bobu
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

¼ kg młodych liści bobu (szczytów)

garść liści szczawiu

3 łyżki oliwy

1 cebula

pokrojona na niewielkie kawałki

2 średnie cukinie

przecięte na pół i pokrojone w grube plasterki

ok. ½ litra bulionu z kurczaka

 

 

Przygotowanie:


Starannie umyj liście bobu i szczawiu. Podduś na oliwie cebulę i cukinie, aż zmiękną. Dodaj pędy bobu, zamieszaj i zblanszuj. Gdy liście zmiękną, zalej składniki bulionem, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 20 minut. Dodaj szczaw. Zdejmij zupę z ognia i odstaw, żeby przestygła. Wlej zupę do blendera i zmiksuj na gładki krem. Podawaj letnią albo w temperaturze pokojowej.

powrót

Podobne przepisy

Wegańskie pho
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Letnia zupa pomidorowa z bazylią i grzankami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa ogórkowa ze szczawiem
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.