Jola Słoma

Aksamitna zupa z dyni na mleku kokosowym


Przepis z programu Jesienne ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

odsłon: 10827

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kg obranej dyni

1 szklanka wody

1 czerwona papryka

2 łyżki oliwy truflowej

1 puszka mleka kokosowego

1 łyżeczka gałki muszkatołowej

1 łyżeczka curry

1 łyżeczka czarnego pieprzu

2 łyżeczki soli

1 łyżka sosu sojowego

1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków

ewentualnie cukier do smaku

 

Przygotowanie:

Dynię i paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka z wodą i przyprawami. Gotujemy ok. 15 minut, dolewamy mleko kokosowe i oliwę truflową. Po ponownym zagotowaniu miksujemy. Podajemy przybrane wiśnią z miętą.

powrót

Podobne przepisy

Pieczona dynia z orzechami i fasolą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni
Ciasto dyniowe z orzechową kruszonką
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dania z dyni
Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
Pieczone risotto z dynią i szałwią
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z dyni

skomentuj przepis

kuchareczek

postów: 4

29.07.2011 14:24

CYTUJ

beznadzieja. obrzydliwe. Chyba tylko dla wegetarian.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.