Ajerkoniak

Przepis z programu Australijskie Boże Narodzenie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Ajerkoniak
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

10 jaj

300 ml gęstej śmietany

100 ml butterscotch snapps (likier o smaku toffi)

łyżeczka ekstraktu wanilii

 

 

Przygotowanie:


Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę i odstaw. Ubijaj śmietanę z ekstraktem wanilii aż zgęstnieje, ale pozostanie półpłynna. Odstaw. Żółtka ubijaj na parze aż zgęstnieją. Nie wolno ich ugotować. Zdejmij z gazu i dolej śmietanę. Wymieszaj, dodaj pianę z białek. Wymieszaj. Tuż przed podaniem dolej likier.

powrót

Podobne przepisy

Gorąca czekolada
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Napoje
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Margarita truskawkowa
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.32)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Arbuz z wódką
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
kuchnia świata: Kuchnia australijska
Pink Lady z malinami
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje
Wegański shake
Adriana Marczewska
Przepis z programu Ślinotok
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dania wegańskie
Miłosna ambrozja
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.