Antony Worrall Thompson

83.SERNIK NA ZIMNO Z LIKIEREM BAILEY'S


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.83)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

83.SERNIK NA ZIMNO Z LIKIEREM BAILEY'S
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

100g masła

250g pokruszonych herbatników digestive

600g mielonego

białego sera

mini buteleczka likieru Bailey’s

100g cukru pudru

300 ml bitej śmietany

 

 

Przygotowanie:


Roztopić masło w rondelku, wrzucić pokruszone herbatniki. Dokładnie wymieszać, żeby herbatniki wchłonęły masło. Zdjąć z ognia, wsypać do tortownicy o średnicy 18 cm wyłożo

powrót

Podobne przepisy

Babka Savarin
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Babki i babeczki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Wysooktanowe pakieciki z ciasta filo
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ciasto na oliwie z winogronami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Klasyczna beza francuska
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#moniiika

01.08.2011 22:47


poznań

CYTUJ

a bitą śmietanę to jak zrobić?

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.