Antony Worrall Thompson

83.azjatyckie szaszłyki z indyka i sałatka z mango


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.83)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska

83.azjatyckie szaszłyki z indyka i sałatka z mango
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

450g piersi z indyka

15 cm patyczki bambusowe

 

 

Przygotowanie:


Pokroić mięso w 1cm kostki. Nabić na patyczki tak, żeby mięso zajmowało tylko połowę długości patyczków. Wymieszać wszystkie składniki marynaty. Ułożyć szaszłyki w naczyniu, polać marynatą, przykryć folią spożywczą i trzymać w lodówce co najmniej 8 godzin. Rozgrzać patelnię żeberkową na średnim ogniu. Opiekać mięso 6-8 minut.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.