Antony Worrall Thompson

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250g liści szpinaku

sól morska i świeżo zmielony

czarny pieprz

250g świeżego sera koziego

8 pszennych tortilli

1 awokado

sok z 1 małej limonki

2 łyżki stołowe posiekanej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Chwilę gotować szpinak w osolonej wodzie, aż zwiędnie. Odcedzić i dokładnie odcisnąć. Kozi ser pokroić w cienkie plasterki. Położyć tortillę na suchej, teflonowej patelni. Położyć ¼ sera, dodać ¼ szpinaku. Przykryć drugą tortillą, aby powstała „kanapka”. Smażyć na średnim ogniu, aż zbrązowieje. Przewrócić i smażyć po drugiej stronie, aż też będzie

powrót

Podobne przepisy

Placki z leśnych grzybów
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Jajka posche z sałatką z buraczków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Karczochy z sosem aioli
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pan bagnat
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.06) suwlaki
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.