Antony Worrall Thompson

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.82)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

82.quesadille ze szpinakiem i kozim serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250g liści szpinaku

sól morska i świeżo zmielony

czarny pieprz

250g świeżego sera koziego

8 pszennych tortilli

1 awokado

sok z 1 małej limonki

2 łyżki stołowe posiekanej kolendry

 

 

Przygotowanie:


Chwilę gotować szpinak w osolonej wodzie, aż zwiędnie. Odcedzić i dokładnie odcisnąć. Kozi ser pokroić w cienkie plasterki. Położyć tortillę na suchej, teflonowej patelni. Położyć ¼ sera, dodać ¼ szpinaku. Przykryć drugą tortillą, aby powstała „kanapka”. Smażyć na średnim ogniu, aż zbrązowieje. Przewrócić i smażyć po drugiej stronie, aż też będzie

powrót

Podobne przepisy

Croque monsieur
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Ciastka z kozim serem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z ziemniakami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.