Antony Worrall Thompson

81.kaczka z grappą i purÉ z batatów


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.81)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

81.kaczka z grappą i purÉ z batatów
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 kacze udka

5 łyżek stołowych oliwy

50g mąki pszennej

1 mała saszetka sproszkowanego szafranu lub kilka płatków

1 garść białych winogron bez pestek

1 miarka grappy

2 duże bataty o pomarańczowym miąższu

½ szklanki mleka

75g sera taleggio

sól

świeżo zmielony

czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 180°C. Wziąć brytfannę o grubym dnie, ustawić na palniku, wlać oliwę i podgrzewać na silnym ogniu. W tym czasie w moździerzu rozetrzeć szafran z odrobiną mąką. Dodać do mąki, wysypać na talerz, wymieszać. Obtaczać w mące mięso. Umieść na tłuszczu i smażyć, aż będzie złociste z obu stron. Przykryć folią. Wstawić do piekarnika na 20-30 minut, aż się upiecze. Po 15 minutach zdjąć folię i piec, aby nabrało apetyczne

powrót

Podobne przepisy

Suszone morele faszerowane korzenną jagnięciną
Gosia  Molska
Przepis z programu Po-smak Turcji
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia turecka
Wieże z tortilli
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Pieczeń Monatowej
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kolorowa Tortilla - Bartosz Adamek
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Steki z peklowanej wieprzowiny z sosem pietruszkowym
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.