Antony Worrall Thompson

77.cebulowe bhajee (kulki) z serem brie


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.77)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

77.cebulowe bhajee (kulki) z serem brie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

140 g mąki

2 jajka

1 łyżeczka przyprawy curry

1 łyżeczka chilli

1 łyżka mleka

100 g cebuli pokrojonej w plasterki

50 g sera brie pokrojonego w kostkę (ze skórką)

sól

świeżo zmielony czarny pieprz

zielona kolendra i szczypiorek

500 ml oleju do smażenia

 

 

Przygotowanie:


Na patelni o grubym dnie rozgrzać olej. Nie może być za gorący, bo placki będą się rozpadać. Żeby sprawdzić, czy temperatura jest właściwa, można wrzucić kawałek masła. Jeżeli zaczyna pęcznieć, olej jest dobry. Wymieszać razem mąkę, jajka i ml

powrót

Podobne przepisy

Nadziewane pomidory
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony faszerowany ser z sosem wiśniowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.