Antony Worrall Thompson

76.tarta ze szparagami, pieczarkami i jajami


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.76)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia francuska

76.tarta ze szparagami, pieczarkami i jajami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

pęczek przyciętych szparagów

375g gotowego ciasta francuskiego

1 łyżka stołowa oliwy

mała kostka masła

1 duża

drobno posiekana

czerwona cebula

1 posiekany ząbek czonsku

1 łyżka stołowa octu balsamicznego

2 łyżki stołowe cukru trzcinowego

400g pieczarek

4 jaja ekologiczne

1 rozkłócone jajo

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 200°C. Ugotować szparagi w ogolonej wodzie. Odcedzić i zanurzyć w zimnej wodzie, żeby wystygły. Na posmarowanej tłuszczem blasze ułożyć płat ciasta przekrojony na 2 prostokąty, posmarować rozkłóconym jajem. Zrobić nacięcia 1 cm wokół brzegu, żeby powstała krawędź. Smażyć cebulę i czosnek na oli

powrót

Podobne przepisy

Ciasto parzone z leśnymi owocami i twarogiem
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Królewska szarlotka z bezą i czekoladowym ganache
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
Ciasto marchewkowe
Katia Roman-Trzaska
Przepis z programu Little Chef (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.