Antony Worrall Thompson

76.proste jaja po benedyktyńsku


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.76)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

76.proste jaja po benedyktyńsku
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

masło do smarowania foremek

50g masła

225g młodego szpinaku

4 łyżki stołowe drobno posiekanego boczku

4 jaja

4 łyżki stołowe tłustej śmietany

4 łyżki stołowe startego sera parmezan lub gruyere

4 łyżki stołowe tartej bułki

listki tymianku do przybrania

 

 

Przygotowanie:


Rozgrzać piekarnik do 160°C. Kokilki wys

powrót

Podobne przepisy

Fasola z alaski
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ptysie wytrawne
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Rosti z kurkami confit
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam w sieci: patenty i triki (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

skomentuj przepis

#Jorgo

27.01.2011 20:25


Zabrze

CYTUJ

A co to ma wspólnego z jajami po benedyktyńsku ? To jakaś pomyłka w nazewnictwie. Powinny to być jajka w koszulkach z sosem holenderskim.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.