Antony Worrall Thompson

75.tagliatelli z mięsem z kraba


Przepis z programu Sobota w kuchni (odc.75)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Makarony, kluski, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska

75.tagliatelli z mięsem z kraba
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 młode fenkuły

200g brązowego mięsa z kraba

75g masła

450g świeżego makaronu tagliatelli

4 krople oleju truflowego

sok z 2 cytryn

sól

świeżo zmielony

czarny pieprz

400g białego mięsa z kraba

 

 

Przygotowanie:


Zagotować osoloną wodę w dużym rondlu. Zdjąć zewnętrzne liście z fenkułu. Zostawić pierzaste końcówki do przybrania. Pozostałe liście pokroić w cienkie paski o grubości makaronu. Wrzucić do wody razem z makaronem. Ciemne mięso z kraba przetrzeć przez sito. Na patelnię ustawioną na małym ogniu wrzucić masło, roztopić. Dolać sos z cytryn

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z homara z grejpfrutem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pizza z owocami morza
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Pizza
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia międzynarodowa
Makaron z listkami rzepy i aromatycznym pesto
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.